Gates, care a numit oferta Microsoft pentru Yahoo "foarte corecta", a declarat ca Google este singura companie cu "greutate" pe piata cautarii pe Internet. Microsoft are nevoie de o cota de piata mai mare pentru a pune bazele unei afaceri mai competitive si profitabile in acest sector.

"Ne permitem investitii majore in programele de inginerie si de marketing care vor trebui sa fie desfasurate. Vom face acest lucru cu sau fara Yahoo", a adaugat Gates.

"Ne dam insa seama ca ne-am atinge mai usor obiectivele daca vom prelua munca desfasurata de Yahoo pana acum si inginerii care au luat parte la efortul comun", a declarat Bill Gates, principalul actionar Microsoft.

Microsoft a oferit un pret de 31 dolari in numerar si actiuni pentru fiecare actiune Yahoo, oferta respinsa de consiliul Yahoo, pe motiv ca ar subevalua compania.

Microsoft a replicat ca oferta este "completa si corecta", insa nu a precizat care va fi urmatoarea miscare. Analistii estimeaza ca Microsoft va majora oferta, posibil pana la 35 dolari/actiune, pentru a ajunge la un acord.

"Nu este nimic nou in demersurile cu Yahoo. Am transmis din nou oferta considerata de noi corecta", a declarat Gates, care ramane imaginea Microsoft, desi intentioneaza sa se retraga din fruntea companiei in iunie, pentru a se concentra asupra activitatilor filantropice.