Gandul informeaza ca decizia a fost luata dupa o saptamana de discutii in care consiliul director a evaluat atent toate posibilitatile care ar reiesi dintr-o eventuala preluare a companiei. Persoana care a facut declaratia nu a vrut sa-si faca publica identitatea deoarece povestea si motivele care insotesc decizia vor fi anuntate pe larg, in mod oficial, luni.

Publicatia The Wall Street Journal a citat surse anonime care au spus ca oferta Microsoft, de 31 dolari/actiune, ar fi o incercare de a "fura" compania si ca este improbabil ca Yahoo sa accepte vreo oferta sub 40 dolari/actiune, adica dublul valorii de piata din ianuarie a Yahoo.

Wall-Street informeaza ca la un pret de 40 dolari/actiune, valoarea ceruta in numerar si in actiuni pentru tranzactie ar atinge suma de 51,1 miliarde dolari.

In cazul in care se va realiza, o fuziune intre Microsoft si Yahoo ar fi cea mai mare operatiune din lume de acest tip in sectorul tehnologic si ar crea un concurent foarte puternic pentru Google, lider al motoarelor de cautare si serviciilor de publicitate pe internet, scrie NewsIn.

Nu s-a discutat despre vreo alta oferta, iar publicatia The Wall Street Journal a mentionat ca varianta cea mai probabila este ca boardul Yahoo sa negocieze un pret mai mare cu Microsoft.

"Intrebarea este daca reprezentantii Yahoo chiar vor sa obtina 40 dolari/actiune sau daca aceasta este o tactica de negociere pentru obtinerea unui pret mai bun", a comentat, pentru Reuters, un analist de la Global Crown Capital, Martin Pyykkonen.

"Mie mi se pare o tactica de negociere si cred ca pana la urma vor accepta si 35, 36 sau 37 dolari/actiune", a mai spus Pyykkonen.

Daca Microsoft doreste suficient de mult ca aceasta achizitie sa aiba loc, ar putea incerca sa ocoleasca deciziile celor 10 membri din conducerea companiei Yahoo! si sa inainteze oferta direct actionarilor, dupa cum informeaza Jurnalul National. Multi analisti sunt de parere ca oferta ar putea urca, daca e nevoie, de la 31 la 35 de dolari pe actiune.