In spatiul expozitional de la Fira de Barcelona, vor fi lansate sute de noi produse, iar presedintii marilor companii din domeniu vor dezvalui tendintele in telefonia mobila.

Astazi se taie panglica unui nou congres telecom. De fapt, editia 2008 a inceput de anul trecut. Nu atat prin obisnuitele pregatiri si inscrieri, cat prin schimbarea numelui, anuntandu-se astfel o noua "era comunicationala". Evenimentul intitulat 3GSM poarta acum numele Mobile World Congress, o lume in care mobilitatea si convergenta nu mai sunt doar teme de seminar.

Aproximatix 1.200 de companii sunt prezente aici, la Barcelona, si inca din prima zi asteptam anunturi importante. Producatorul britanic de cipuri, ARM, ar putea prezenta platforma Google de telefonie mobila. Cunoscuta sub numele de cod Android, este rodul cooperarii dintre Google si peste 30 de companii: producatori de terminale, operatori, firme de software si producatori de cipuri. Un terminal care nu ne poate permite un acces facil la internet, de pe display-ul sau, acela nu are sanse pe noua piata "world mobile".