Cu trei zile inaintea deschiderii celui mai mare targ de telefonie mobila, presa de specialitate prezinta primele produse ce urmeaza a fi prezentate la grandiosul eveniment.

NXP Semiconductors si Purple Labs si-au unit fortele pentru a crea telefonul Purple Magic 3G. Dispozitivul opereaza cu Linux, poate efectua apeluri video, are un MP3 player incorporat si se poate conecta la internet. Pretul terminalului Purple Magic 3G, care va fi prezentat saptamana viitoare la Mobile World Congress, va fi sub 100 de dolari. Terminalul functioneaza, atat in retele 3G, cat si in cele 2G, acolo unde retelele de Generatia a treia (3G) nu sunt disponibile.

Sony Ericsson va prezenta la showul de comunicatii cateva telefoane mobile foarte atractive. Potrivit publicatiei Gizmodo, joint venture-ul Sony Ericsson va aduce la Barcelona 3 telefoane din seria SE, al caror nume de cod sunt “Alona”, “Bei Bei”, “Tyra” si “Josephine”. Alona este un telefon walkman, cu un design indraznet, Tyra are un touch screen de 2,6 inci, camera de 5MP si conectivitate Wi-Fi. Pentru modelul Josephine, producatorul a renuntat la Wi-Fi, iar camera foto are doar 3,2 MP.

LG a anuntat deja modelul LG-KF510, cu butoane sensibile la atingere , asemanator modelului Chocolate, si cu grosime de 10,9 milimetri. Terminalul dispune de o camera foto de 3.0 MP, MP3 player. LG-KF510 va intra pe piata in luna martie si va fi disponibil in doua culori Stardust Dark Grey si Sunset Red.

Specialistii spun ca telefonul va putea fi achizitionat la preturi cuprinse intre 300 si 350 de dolari, in functie de regiune. Lansarea face parte din strategia LG de a impulsiona business-ul din Europa, unde compania isi propune vanzarea a 13,5 milioane de unitati in 2008, cu 38% mai mult decat in 2007.

E-TEN se va prezenta la editia de anul acesta a Mobile World Congress cu doua modele noi, Glofiish M810 si V900, primele dintr-o serie noua de Pocket PC-uri. Seria se va concentra pe portabilitatea divertismentului. Modelul V 900 este primul terminal cu caracteristici mobile TV, oferind suport pentru transmisii video digitale. Telefonul beneficiaza de conectivitate HSDPA, GSM, Wi-Fi si Bluetooth, dar are si functionalitati GPS.

Glofiish M810 este un telefon cu conectivitate HSDPA, Wi-Fi si GPS care se adreseaza mai cu seama bloggerilor si celor carora le place sa posteze comentarii. Terminalul este dotat cu tastaura QWERTY si o camera cu autofocus care permite incarcarea rapida pe web a imaginilor captate. Potrivit oficialilor, cele doua terminale vor fi scoase la vanzare in a doua jumatate a anului 2008.