Majoritatea expertilor in telecomunicatii sustin ca ipoteza sabotajului pare putin probabila, dar nimeni nu stie pana in prezent cum au fost avariate cablurile sau daca exista vreo legatura intre toate cele patru incidente, se arata intr-un material International Herald Tribune.

Una dintre teorii, potrivit careia doua dintre cabluri ar fi fost taiate de ancora unei nave care a deviat de la traseul sau din cauza conditilor meteorologice nefavorabile, a fost respinsa de Guvernul egiptean la sfarsitul saptamanii trecute. Nici o nava nu a traversat perimetrul din Marea Mediterana unde sunt amplasate cele doua cabluri, a anuntat duminica Ministerul Comunicatiilor de la Cairo.

“Acestea au fost incidente care ne-au deschis ochii si tuturor celor din industria de telecomunicatii din lumea intreaga”, a declarat colonelul R.S. Parihar, secretarul Asociatiei Furnizorilor de Internet din India.
Problema ar fi putut fi cauzata de data aceasta de o ancora, “dar daca maine va avea loc un sabotaj?”, s-a intrebat acesta. “Cablurile sunt proprietate a operatorilor privati si nu sunt protejate de guverne sau de armata”, a avertizat el.