Un studiu social recent a relevat ca posesorii de gadget-uri Apple se cred superiori fata de ceilalti, si, involuntar aproape, ne intrebam: au ei motive sa nu se creada superiori?

Macworld 2008 a adus pe lume (sau la vazul lumii..) cateva produse impresionante, cel mai bun exemplu fiind MacBook Air, un super notebook a carui grosime nu depaseste 1.94 centimetri! Si cand mai spunem ca acesta dispune de o suprafata multi-touch, conectivitate WiFi 802.11n si cel mai nou standard Bluetooth (2.1 cu EDR), parca ceva ne indeamna sa il comandam..

Design-ul este peste asteptari. Titlul de "cel mai subtire laptop din lume" il merita pe deplin, insa acesta a fost obtinut cu mari sacrificii. Mentionam aici lipsa unei unitati optice si componente hardware nu foarte puternice. Display-ul de 13.3 inch are o rezolutie 1280 x 800 pixeli, cu aspect ratio 16:10.

Cea mai interesanta dotare este touchpad-ul care recunoaste mai multe atingeri simultan, identic cu sistemul implementat in iPhone, numai ca la MacBook Air controlul nu se face direct pe display.

Procesorul este un Intel Core 2 Duo la 1.6 Ghz in varianta standard, unul la 1.8 Ghz putand fi ales optional. Apple a incorporat 2 GB memorie RAM DDR2 la 667 Mhz, din care se serveste si chipul grafic Intel GMA X3100. HDD-ul are 80 GB, valoare foarte mica pentru necesitatile actuale.