Fetele de la Consumer Electronic Show 2008: Viva Las Vegas!Cand am vazut aglomeratia de la CES, cu Panasonic laudandu-se cu plasma sa de 150 inch, cu Canon si camerele sale video Dual-Flash, cu Hitachi si televizoarele sale ultra subtiri, cu modestul Bill Gates anuntand ultima sa participare la acest show..

Fetele de la Consumer Electronic Show 2008: Viva Las Vegas!Am decis rapid ca nu voi vorbi despre niciun produs in acest articol, dorind inainte de toate sa va introduc in atmosfera marelui eveniment. Si cum puteam sa fac mai bine lucrul acesta decat aratandu-va cateva reprezentante ale sexului frumos, „plantate” strategic pentru a atrage multimile curioase..

CES este organizat de Consumer Electronics Association (CEA), fiind cel mai mare show de „consumer tehnology”, cu sediul in Las Vegas, Nevada, desfasurat intre 7 si 10 ianuarie. CEA detine peste 2000 de membri cu o cifra totala de afaceri de aproximativ 140 miliarde de dolari anual. Toate fondurile stranse de pe urma CES urmeaza a fi investite in industrie, educatie, aplicatii stiintifice si multe alte domenii.

Fetele de la Consumer Electronic Show 2008: Viva Las Vegas!Noutatile care merita toata atentia vor fi analizate detaliat in editorialele viitoare. Ramane sa marturisiti si voi despre ce anume ati dori sa scriu mai mult, daca aveti preferinte. Se observa in general o dezvoltare a segmentului video, cu plasme cat mai mari si mai subtiri (a fost prezentat chiar si un televizor cu tehnologie laser), cu proiectoare miniaturale ce vor fi inglobate in dispozitivele portabile, si o trecere masiva la OLED (diode emitatoare de lumina).