Potrivit XtremPC, produsele Apple sunt adesea copiate de producatorii asiatici existand intotdeauna alternative similare ca design si functionalitate. Optimus Touch este un player multimedia al carui pret nu depaseste 100 de dolari si ofera o autonomie de pana la 10 ore pentru fisiere audio (MP3, WMA) si 3-4 ore pentru redare video.

Ce solutie exista pentru cei ce nu doresc sa arunce o caruta de bani pe un produs original Apple, dar doresc un dispozitiv cu iz de iPod Touch in propriile maini?

Exista Optimus Touch, remediul perfect impotriva durerilor de cap generate de imposibilitatea cumpararii originalului. Optimus este destul de similar cu Touch, atat la design, cat si la dotari hardware sau software!

PlugIn
adauga ca materialele din care Optimus este construit nu sunt de o calitate excelenta, dar nici nu lasa impresia de produs ieftin. Display-ul de 2.8 inch are o rezolutie de 320x240 pixeli, inferioara celei de 480x320 pixeli a multi touchscreen-ului dezvoltat de Apple. Nici nu incape vorba de tehnologie multi touch controlata cu ajutorul degetelor, Optimus fiind controlat cu un stylus inclus intr-un spatiu special.