Intr-o discutie amicala cu bloggerul Marius Pahomi, seful Yahoo! Europe a confirmat zvonuri ceva mai vechi, cum ca Yahoo! va intra in Romania, mai intai printr-un centru de cercetare si dezvoltare, iar apoi printr-un portal 100% romanesc.

Competitia dintre Yahoo!, Google si AOL nu se da numai in spatiul online, unde calitatea si numarul serviciilor conteaza foarte mult, ci si offline, in domeniul cercetarii. In spatele serviciilor pe care multi dintre noi le folosesc, de la e-mail la agenda online, de la mesagerie instanta pana la telefonie, se afla sute de oameni care se ocupa cu dezvoltarea lor.

Dupa Google, care a intrat in Romania foarte timid, numai cu serviciile AdSense, in 2003, apoi cu traducerea paginilor serviciilor pe care le ofera, Yahoo! se pare ca nu va incerca marea cu degetul, ci va intra in forta in tara noastra, printr-un centru de cercetare si dezvoltare pentru aplicatii software. stirea a aparut prima data pe blogul lui Marius Pahomi, participant la programul Graduate Interaction Academy in cadrul Mediaedge:cia Global Headquarters din Londra. Intr-o discutie privata pe care a avut-o cu Toby Coppel, Managing Director Yahoo! Europe, acesta din urma a confirmat ca firma americana a analizat deja piata romaneasca si este hotarata sa demareze proiectul la jumatatea anului viitor.