Potrivit Wall- Street
, serviciile 3G ale RCS&RDS: Internet, transfer de date si apeluri video Serviciul de telefonie mobila 3G al operatorului este disponibil pentru abonatii din Oradea, Timisoara, Craiova, Iasi, Pitesti, Targu Mures, Bacau si Bucuresti. Serviciul a fost lansat mai intai in Oradea in octombrie, iar din noiembrie este disponibil si in celelalte orase enumerate.

Serviciul DigiMobil 3G se adreseaza in prima faza abonatilor RCS & RDS, care utilizeaza unul din pachetele de servicii televiziune prin cablu si telefonie, acces internet si telefonie si abonatilor la serviciul de telefonie fixa RDS.Tel. Noul serviciu de telefonie mobila ofera clientilor posibilitatea sa vorbeasca la telefonul mobil la tarife de telefonie fixa.

"DigiMobil este primul serviciu de telefonie mobila fara abonament, care ofera abonatilor mobilitatea si confortul de care acestia au nevoie, beneficiind in acelasi timp de tarife speciale, ca si cele oferite prin serviciul de telefonie fixa RDS.Tel", a declarat directorul general RCS & RDS, Alexandru Oprea.

Cotidianul
mai adauga ca la cei care au deja telefonie fixa, minutele incluse in abonamentele lunare pot fi folosite de catre client atit de pe fix, cit si de pe mobil, fara a plati un abonament suplimentar.

Tarifele sint de 0,01 euro/minut in reteaua RCS&RDS fixa si mobila, 0,02 euro/minut pentru alte retele de telefonie fixa (locale si nationale), 0,08 euro/minut catre alte retele de telefonie mobila (cu exceptia Cosmote, unde este de 0,10 euro/minut), 0,08 euro/minut catre retele fixe din unele state ale Uniunii Europene si 0,18 euro/minut catre retele mobile din unele state ale Uniunii Europene.

Deocamdata, SMS se poate da doar in reteaua RCS&RDS, iar compania ofera doar servicii de voce, urmind ca in viitorul apropiat sa introduca si servicii de Internet, date si apeluri video specifice 3G.