Fluxul de spam-uri, ce reprezinta mesaje nesolicitate de catre destinatari, expediate in masa cu scopuri publicitare, a crescut spectaculos in ultimii ani, in ciuda tentativelor de aplicare a unor restrictii, afirma compania Barracuda Networks Inc.

Pedepsele pentru "spammeri" au fost stabilite mai ales prin documentul US CAN-SPAM Act, redactat in 2004, intr-o perioada in care mesajele tip spam reprezentau deja 70% din intregul trafic, afirma Barracuda, companie cu sediul in California.

"Razboiul spam-ului este o batalie fara sfarsit intre spammeri si producatorii de aplicatii de securitate", a declarat directorul companiei californiere, Dean Drako, informeaza NewsIn.

Cei din urma "trebuie sa puna bazele unor sisteme de siguranta care sa fie active 24 de ore din 24, pentru a contral constant fluxul informational, pentru a oferi solutii defensive imediate", a declarat compania de securitate informationala.

Barracuda a declarat ca si-a bazat studiul pe analiza a peste un miliard de mailuri primite zilnic de catre 50.000 de persoane din lumea intreaga.

"Spammerii" isi ascund frecvent identitatea, trimitand mesajele de pe site-uri laternative, bloguri sau calculatoare diferite.