Potrivit Adevarul, Yahoo!, rivalul companiei Google, se va lansa, la inceputul anului viitor, pe piata din Romania, informeaza publicatia Business Standard, citata de NewsIn.Secretarul de stat din Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI), Zoltan Somodi, a confirmat pentru Business Standard ca, la inceputul lunii noiembrie, a avut loc o intalnire intre reprezentantii MCTI si cei ai Yahoo! Anglia.

Evz informeaza ca reprezentantii Yahoo! s-au aratat interesati de evolutia si tendintele pietei IT din Romania si de dimensiunea fortei de munca in specializarile automatica, informatica si calculatoare, precum si de curricula din domeniul universitar aplicabila in IT&C.

„Principalul avantaj al Romaniei in domeniul IT&C este dat de pregatirea solida de specialitate a tinerilor absolventi. In plus, faptul ca acestia stapanesc limbi straine de larga circulatie internationala reprezinta un avantaj incontestabil pe o piata atat de competitiva precum cea de IT&C”, ne-au declarat oficialii MCTI. Un alt avantaj al Romaniei il reprezinta salariile competitive fata de celelalte tari din regiune.

Oameni din piata spun ca Yahoo! a devenit interesata de piata autohtona si in momentul in care a constatat ca romanii care navigheaza pe internet folosesc in proportie de 95% serviciul de mesagerie instant Yahoo! Messenger

Wall-Street are ca sursa pe Marius Pahomi care relateaza ca detine aceasta informatie de la Toby Coppel, Managing Director Yahoo! Europe, care se intalnise in noiembrie cu reprezentanti ai Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor (MCTI), cat si cu alti oficiali guvernamentali.

Pana acum, si alti jucatori de talie mondiala, precum Microsoft, Advanced Micro Devices, Intel, Oracle, SAP, Nokia etc au decis sa investeasca in potentialul pietei IT&C din Romania.