BitDefender, evaluat la 100 mil. dolari. Urmeaza listarea pe Bursa? Acest grup include si manageri a doua fonduri de investitii (Romanian-American Enterprise Fund - RAEF si Balkan Accession Fund - BAF), care gestioneaza peste 200 de milioane euro in regiune si au la activ numeroase tranzactii de succes in servicii financiare, industrie, retail si altele.

"Investitorii romani si americani sunt persoane, nu companii si au ales sa investeasca in BitDefender deoarece aceasta companie romaneasca are un potential ridicat de crestere. Daca in prezent compania este evaluata la peste 100 milioane de dolari de catre investitori, in urmatorii doi-trei ani valoarea BitDefender ar putea depasi cateva sute de milioane de dolari", a spus Horia Manda, Managing Partner Balkan Accesion Fund.

Daca pana acum, sotii Talpes detineau participatii egale in actionariatul Bitdefender, Mariuca si Florin Talpes vor pastra in continuare procente egale in actiunile companiei, iar grupului de investitori ii va reveni circa 7% din actiuni. Cei doi reprezentanti au refuzat insa sa precizeze procentul exact detinut de grupul de investitori

Presedintele Bitdefender a precizat ca producatorul de software de securitate s-a desprins inca de la jumatatea anului de grupul Softwin, devenind o companie de sine statatoare, cu birouri in Germania, in Spania, Statele Unite, Romania si alte tari, doar actionarii fiind comuni cu cei de la Softwin.

Florin Talpes a declarat ca, pe viitor, compania ar putea atrage si alti investitori. "Suntem abia la inceput cu atragerea investitiilor. Este doar inceputul unei noi etape de dezvoltare si mai puternica a companiei", a mai spus presedintele BitDefender. Pe langa resursele financiare alocate, investitorii vor ajuta BitDefender sa atraga in viitor capital suplimentar si vor sustine compania in demersul unei listari la una dintre bursele din Romania, Europa sau SUA.