Numarul abonatilor la telefonia mobila a ajuns la 3,3 mld. la nivel mondial Incepand din 1981, de cand a fost lansata prima retea de telefonie mobila Nordic Mobile Telephony (NMT) in Arabia Saudita, Suedia si Norvegia, sectorul de telefoane mobile a ajuns la cel mai mare volum de vanzari din domeniul electronicelor.

"Piata de telefoane mobile a depasit constant chiar si cele mai optimiste previziuni privind cresterea numarului de abonati", a declarat seful firmei de cercetare Informa, Mark Newman.

Inceputul firmei NMT in telefonia mobila a reprezentat o baza pentru succesul companiei finlandeze Nokia si a celei suedeze Ericsson.

In ultimii ani piata a cunoscut o explozie la periferia oraselelor din China si India, datorita scaderii permanente a preturilor la telefoane si apeluri, comerciantii de telefoane avand acum in vizor zonele rurale din Africa, pentru dezvoltare.

Cresterea rapida pe piata de wireless din Asia a ajutat firmele coreene Samsung Electronics si LG Electronics, la fel si cea chineza ZTE sa se situeze in top sase al vanzatorilor de telefoane mobile pe plan mondial.