Cosmote vrea 15% din piata locala la finele anului Referitor la rata de penetrare a telefoniei mobile in Romania, Florea a declarat ca aceasta a depasit deja 100%. "Daca impartim numarul de SIM-uri la numarul de romani din tara, se va vedea ca rata de penetrare estimata este falsa, deoarece sunt foarte multi conationali plecati la munca peste hotare", a declarat reprezentantul Cosmote.

El a adaugat ca pe piata de telefonie mobila exista in continuare loc de crestere, in conditiile in care lunar in Romania se infiinteaza intre 7.000 si 10.000 de firme. "Daca fircare dintre acestea ar avea trei angajati, iata avem 30.000 de clienti noi pe luna care aleg unul dintre operatorii existenti", a mai spus Florea, citat de NewsIn.

Cota de piata a operatorului estimata la sfarsitul lunii septembrie este de 13%, iar acoperirea retelei a crescut la 97% din populatie. In al treilea trimestru al anului, baza de clienti a crescut cu peste 600.000, dintre care 18% sunt abonati. Numarul total de clienti din primele noua luni au ajuns la 2,8 milioane de clienti, iar la sfarsitul lunii octombrie compania a depasit pragul de trei milioane de clienti.