Vanzarile de camere digitale au crescut cu 20%, din punct de vedere al unitatilor comercializate, dar veniturile au inregistrat o crestere de numai 3%.

Concluzia apartine unui studiu recent al NPD Group, in care se analizeaza piata de profil pe parcursul unui ciclu de 12 luni, incheiat in septembrie 2007. Veniturile din comercializarea accesoriilor pentru camere digitale (carduri de memorie, lentile, baterii) au crescut, in aceeasi perioada, cu peste 50%.

FOTO ONLINE. Am luat pulsul pieteii online autohtone de camere foto digitale. Astfel, Marius Dinu, Product Manager eMAG, ne-a declarat ca in primele 9 luni ale anului au vandut 21.000 de camere foto digitale, in valoare de 4,14 milioane de euro. Trendul de crestere este de triplare a vanzarilor, de la un an la altul. In privinta accesoriilor vanzarile se situeaza undeva in jurul sumei de 600.000 de mii de euro. Madalin Durca, Marketing Manager Pcfun.ro sustine ca cele mai vandute accesorii sunt cardurile de memorie, acestea ocupand un procent de 10% din vanzarile de camere foto.