"In majoritatea cazurilor, autoritatile de reglementare au supraputeri de a judeca si decide. Autoritatile de reglementare pot abuza de puterile lor, iar pentru ca acest lucru sa nu se intample trebuie sa cantarim bine orice masura care urmeaza sa fie luata in domeniul comunicatiilor", a declarat presedintele si directorul executiv al OTE Grecia, Panagis Vourloumis, la conferinta de telecomunicatii "Reforma reglementarii comunicatiilor: in cautarea strategiei castigatoare".

La randul sau, directorul executiv al Vodafone Grup pentru Europa Centrala, Ian Gray a spus ca inainte de a lua orice masura in domeniul comunicatiilor la nivelul tuturor celor 27 de state membre, trebuie sa se tina cont de gradele de dezvoltare din tarile respective. "In unele state, anumite companii de telecomunicatii beneficiaza de subventii, dar pe de alta parte au de platit taxe mai mari. In alte tari nu exista subventii iar taxele sunt mai mici. Tinand cont de aceste elemente preturile de interconectare nu pot sa scada prea mult, tocmai din cauza strategiilor diferite", a spus Gray.

Vourloumis a adaugat ca operatorii principali sunt considerati vinovati de orice modificare de pe piata comunicatiilor si sunt vazuti ca "o balena care va deveni prada pentru rechini". "Orizontul stabil este indispensabil pentru dezvoltarea sectorului, insa stabilitatea este acum tulburata de "sperietoarea separarii functionale", a adaugat presedintele si directorul executiv al OTE Grecia.