Orizont 2010: 3,6 milioane linii de internet broadband Astfel, daca in 2006 existau 1,1 milioane linii la internet in banda larga, anul acesta numarul va ajunge la 1,7 milioane, urmand ca in 2009 numarul sa ajunga la 3,1 milioane de linii, iar in 2010 la 3,6 milioane, estimeaza Autoritatea in Comunicatii.

Potrivit Strategei de reglementare a sectorului comunicatiilor electronice pentru perioada 2007-2010, conexiunile dial-up vor disparea cu timpul si vor deveni o solutie nesemnificativa pe termen mediu si lung. In acelasi timp, Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) estimeaza ca Romtelecom va deveni un jucator semnificativ datorita dezvoltarii agresive a serviciilor DSL.

In acelasi raport se mai arata ca pe termen scurt, cresterea concurentei va determina reducerea preturilor, in timp ce pe termen mediu, ofertele se vor diferentia mai degraba in functie de largimea de banda si de serviciile cu valoare adaugata incluse, decat in functie de preturi, ceea ce va duce la o stabilizare a veniturilor medii pe abonat.