Google promite Linux pe telefoanele mobile!Interesul Google pe piata mobilelor este clar justificat. Exista peste un miliard de terminale pe tot globul, si numarul creste semnificativ de la an la an. Fiind o companie cu bugete practic nelimitate, Google nu putea sta deoparte. Insa nu trebuie sa ne asteptam la o lansare Gphone prea curand, deoarece devenim utopici.

Android este numele unei companii de telefonie, cumparata de Google in 2005, conduse de Andy Rubin, co-fondatorul Danger. Androidul se intoarce cu planuri marete, chiar daca experienta trustului online este nula in acest segment.

Telefoanele mobile nu pot rula orice software. Durata de viata a bateriei este cruciala, la fel si cantitatea de memorie sau puterea de procesare. Linux este preferatul producatorilor, deoarece prezinta un design modular, astfel ca se poate lipi numai tehnologia care lipseste, si este relativ ieftin de achizitionat partea respectiva.

Cu totii tinem cont cel mai mult de hardware, ce procesor, ce memorie, ce baterie detine telefonul propriu, insa in fapt petrecem o perioada covarsitoare lucrand cu software-ul. Open-source inseamna gratuitate, ceea ce ar fi un pas impresionant in evolutia ulterioara a pietei de dispozitive mobile.