Cea mai mare tranzactie din istoria Dell: 1,4 mld. de dolari pentru EqualLogic Achizitia vine la mai putin de patru luni de la preluarea Silverback Tehnologies, un alt producator de software pentru stocarea bazelor de date. Afacerea EqualLogic a luat nastere in urma cu sase ani, de catre o echipa de fosti ingineri ai Digital Equipment Corp. Compania vinde produse hardware si software care simplifica procesul de stocare a informatiilor, facilitand accesul administratorilor tehnici la datele utilizate in cadrul corporatiilor.

EqualLogic este lider de piata in furnizarea tehnologiei de stocare a datelor iSCSI. Compania se concentreaza pe cresterea productivitatii serverelor si a echipamentelor de stocare in retelele online deja existente, pe o piata in care companiile, de la operatorii aerieni si banci pana la agentii federale de stat, genereaza si stocheaza un volum record de date. Prin acest deal, gigantul Dell spera ca va recupera terenul pierdut in fata competitorilor sai, implicandu-se activ in business-ul stocarii de informatii.

“Stocarea de date cunoaste cea mai rapida evolutie in cadrul afacerii Dell”, a declarat pentru The New York Times Michael Dell, presedintele companiei, adugand ca e constient de amploarea informatiilor consumate in ziua de azi. Divizia de stocare de date reprezinta 2,4 miliarde de dolari din totalul incasarilor Dell, estimate la 47 miliarde de dolari in acest an, insa cunoaste o evolutie rapida multumita tehnologiei iSCSI, potrivit declaratiilor lui Dell.