Grupul Google si-a luat in serios intentia de a-si extinde serviciile si la piata de telefonie mobila. Astfel ca, la putina vreme dupa ce a facut anuntul oficial, a dat publicitatii si numele companiilor care-i vor fi parteneri in noul proiect. Printre cele 30 de firme internationale se numara Motorola, T-Mobile si High Tech Computer.

Rivalii companiei Google, Apple si Microsoft, au de ce sa se teama. Acesta pare sa fie mottoul care a insufletit grupul american de servicii de internet in incercarea de a cuceri si piata telefoniei mobile. Google a luat aceasta decizie din cauza problemelor pe care le pun cele mai noi modele de telefoane si de standardele pentru software de care au nevoie, lucruri care au ingreunat folosirea internetului pe mobil.
„Acest proiect va permite folosirea mult mai facila a internetului pe telefoanele mobile", a afirmat unul dintre directorii Google, Andy Rubin, citat de AP. Platfoma de telefonie mobila poarta numele firmei pe care a detinut-o Rubin, numita „Android", si care a fost cumparata de Google in anul 2005, iar software-ul dezvoltat de aceasta divizie reprezinta baza noului proiect.

Astfel, compania americana a trecut la concretizarea intentiilor si a format oficial o alianta, Open Handset Alliance (OHA), din care fac parte 34 de companii, inclusiv producatori de cipuri si microreceptoare pentru telefoane, dar si Google. Aparatele concepute de Google vor intra pe piata in a doua jumatate a anului viitor, dupa cum este estimat.

Miscarea celei mai mari companii de internet deschide drumul pietei pentru telefonia mobila de masa, mai ales ca Google a anuntat ca noul aparat va fi mai ieftin decat iPhone-ul grupului Apple.
Telecon Italia si Telefonica se implica in proiect

Cat despre profitul care il va avea Google din comercializarea noului telefon, compania americana spune ca va fi foarte mare. Insa grupul cu sediul in Silicon Valley este inca destul de zgarcit in privinta detaliilor depre noul aparat cunoscut ca „Google Phone" sau „Gphone". Google nu a specificat cum va arata telefonul mobil si nici care vor fi caracteristicile.