"Ne putem astepta ca pentru urmatorii doi - trei ani rata de crestere anuala sa fie aproape de 20%. Sunt mai multi factori care contribuie la cresterea pietei de servicii IT. Nevoia de IT, precum si accesul la tehnologie cresc in fiecare an", a spus Calin Mirea.

Potrivit acestuia, cererea de IT este mare in special in mediul de afaceri. "Orice, de la instalarea unui server, pana la configurarea unui soft specializat si training-ul angajatilor necesita servicii IT de instalare, suport tehnic, personalizare, consultanta si integrare de sisteme. In mediul de afaceri IT-ul a devenit aproape indispensabil", a explicat analistul IDC.

El a mai spus ca la cresterea pietei de servicii IT vor contribui investitiile straine si locale, competitia din mediul de afaceri si cresterea economiei in ansamblul ei.

Ultimul studiu al IDC, dat publicitatii joi, arata ca piata romaneasca de servicii IT va creste cu 25% anul acesta, datorita aderarii tarii noastre la UE. In conditiile in care anul trecut piata serviciilor IT avea o valoare de 244 milioane dolari, anul acesta ar putea atinge 305 milioane dolari. Potrivit IDC, cresterea pietei de servicii IT de anul trecut a fost de circa 22,3% fata de anul 2005.

"Avand cateva avantaje importante - cum ar fi suprafata si localizare, apropierea culturala de vestul Europei si Statele Unite, puternice abilitati tehnice si lingvistice - Romania devine un competitor extrem de important in domeniul serviciilor IT si, in acelasi timp, o piata de desfacere foarte atractiva pentru jucatorii internationali", declara analistul IDC Calin Mirea.