Titlurile Google erau cotate la deschiderea sedintei de miercuri la 700,39 dolari, in crestere cu 0,81% fata de ziua precedenta, sustinute de informatiile publicate in presa privind viitoarea lansare a sistemului de operare pentru telefoane mobile, GPhone, si de crearea unei retele de site-uri de socializare ce vor face concurenta Facebook.

In topul celor mai scumpe actiuni de la Bursa din New York, titlurile Google se afla pe locul patru, dupa cele ale fondurilor Berkshire Hathaway, ale companiei de transporturi Seaboard si ale cotidianului Washington Post.

Capitalizarea bursiera a companiei Google a atins aproapre 219 miliarde dolari, propulsand compania pe locul cinci in Statele Unite din acest punct de vedere.

Cotatia actiunilor Google a crescut cu 52% de la inceputul lui 2007, in special ca urmare a succesului in domeniul publicitatii pe internet, un sector in plina dezvoltare si in care Google detine o cota de 32% din piata mondiala datorita sistemului sau sofisticat de plasament automat al anunturilor publicitare.