Noua moda in telecom: Fixul la pachet cu telefonia mobila Operatorii se adreseaza prin aceste oferte atat companiilor cat si si utilizatorilor persoane fizice.

Operatorul de telefonie Orange Romania lanseaza incepand cu 1 noiembrie un pachet integrat de servicii de telefonie fixa si internet, atat pentru companii, cat si pentru clientii individuali.

Pentru clientii companii (Office), sunt disponibile doua abonamente, unul de 24 euro/luna si altul de 36 euro/luna, in functie de numarul de minute incluse si de viteza de internet. Pentru persoanele fizice (Home) sunt disponibile tot doua abonamente de telefonie fixa si internet, unul de 12 euro/luna, iar celalalt de 24 euro/luna.

Ciprian Reglean, business division manager al Orange Romania, a declarat ca operatorii telecom se indreapta la nivel european catre convergenta tehnologiilor si integrarea serviciilor de comunicatii si IT (Internet, voce, telefonie fixa si mobila) . Daca in Romania se estimeaza ca pana la sfarsitul anului va exista o penetrare de aproape 100% pentru telefonia mobila, telefonia fixa are o rata de penetrare doar de 20% , iar internetul broadband de 10%. Astfel din telefonia fixa si din conexiunea la internet operatorii se asteapta sa vina castigurile viitoare, avand in vedere saturatia din sectorul telefoniei mobile, potrivit lui Ciprian Reglean.

Richard Moat, directorul executiv al Orange Romania, a declarat ca se asteapta ca, intr-un an de la lansare serviciilor integrate de telefonie fixa, operatorul sa inregistreze cateva zecii de mii de clienti.

Vodafone a lansat mai devreme acest tip de servicii. Pe 19 iunie compania anunta Vodafone Acasa, un serviciu de telefonie fixa destinat persoanelor fizice. Liliana Solomon, CEO-ul Vodafone Romania, declara atunci ca operatorul tinteste intreaga piata, chiar si utilizatorii existenti de telefonie fixa.