"Noi suntem parte a France Telecom. Cand un nou telefon este lansat pe pietele vestice, negocierile se poarta apoi cu producatorul aparatului pentru a putea acoperi toate cele 23 de tari in care Orange opereaza. Nu noi conducem acest proces, dar vom aduce iPhone aici cat de repede putem", a declarat pentru NewsIn, Richard Moat.

Intrebat daca iPhone ar putea fi adus in Romania, in ianuarie anul viitor, Moat a spus ca teoretic este posibil, dar ca este prea devreme pentru a avansa acest termen. "Deocamdata negocierile cu Apple se poarta pentru pietele din vestul Europei", a explicat Moat.

Richard Moat este in acelasi timp de parere ca prestigiul operatorului care va aduce iPhone in Romania, va creste considerabil. Intrebat daca Apple iPhone va face diferenta intre Orange si Vodafone, Moat a declarat ca este putin probabil. "Este totusi un telefon scump si chiar daca cererea unui anumit segment de public pentru el va fi mare, nu va putea face diferenta intre cele doua companii.

Orange va incepe comercializarea terminalului Apple iPhone, cu o capacitate de 8 GB, in Franta, pe 29 noiembrie, la un pret de 399 euro (circa 565 dolari). Astfel, Franta va deveni a treia tara europeana in care se va comercializa oficial iPhone, dupa Marea Britanie si Germania.

Apple a lansat iPhone in iunie pe piata din SUA, iar la inceputul lui septembrie a anuntat ca a vandut un milion de unitati, cu cateva saptamani inainte de termenul planificat.

Apple a vandut 270.000 de unitati iPhone in doua zile de la lansare si apreciaza ca va vinde peste zece milioane de unitati pana la sfarsitul anului 2008.