Apple se afla pe locul trei pe piata de PC-uri americana cu o cota de piata de 6,3%. Topul celor cinci companii cu cele mai mari cote pe piata hardware din S.U.A. este completat de Toshiba si Gateway cu cate 5,2% din piata.

In Statele Unite, Dell a livrat 5,01 milioane de PC-uri in al treilea trimestru al acestui an, inregistrand o scadere de 4,8% fata de anul trecut. Livrarile de PC-uri ale companiei HP au atins 4,35 de milioane de unitati, inregistrand o crestere de 16,9% si acoperind 24,3% din piata. Compania Apple a inregistrat o crestere anuala a livrarilor de 15,9% la 1,13 milioane de unitati vandute. Gateway, care a livrat 865.000 de PC-uri, a inregistrat in primele trei trimestre ale acestui an o crestere de 14,2% fata de perioada similara a anului trecut.

Cota de piata a companiei HP a crescut in Statele Unite, apropiindu-se de liderul de piata Dell, a carui cota de piata a scazut, potrivit raportului trimestrial al IDC cu privire la livrarile de PC-uri in Statele Unite.

Numarul de PC-uri livrate la nivel global a fost de 66,85 de milioane, inregistrandu-se o crestere anuala de 15,5%. Cresterea a fost pusa pe seama cererii ridicate pentru PC-uri portabile (laptop) si a cresterii cererii de PC-uri in companiile mici si mijlocii. Aceasta crestere a fost inregistrata concomitent cu scaderea cererii pentru desktop-uri in S.U.A.