Mutare surpriza: Microsoft cumpara actiuni Facebook pentru 240 mil. dolari Aceasta tranzactie evalueaza site-ul de socializare creat de Mark Elliot Zuckerberg si colegii sai la suma record de 15 miliarde de dolari.

Microsoft a licitat impotriva companiei Google pentru o participatie Facebook si pentru dreptul de a vinde publicitate pentru site in afara Statelor Unite.

Oficialii Microsoft au declarat ca va avea a treia platforma exclusiva pentru publicitatea pe site-ul tanarului Zuckerberg, care are mai mult de 47 de milioane de utilizatori in intreaga lume, potrivit Reuters.

“Suntem incantati sa ducem parteneriatul nostru cu Microsoft la urmatorul nivel”, a declarat Owen Van Natta, vice presedintele pentru operatiuni si CRO pentru Facebook.

“Consideram ca aceasta relatie extinsa va permite companiei Facebook sa continue sa inoveze si sa creasca ca lider tehnologic si sa devina un jucator important in socializarea prin internet, dar si sa aduca publicitate relevanta pentru mai mult de 49 de milioane de utilizatori activi ai site-ului”, a completat oficialul citat de presa internationala.