In urma reducerii, capitalul social al Telemobil SA Bucuresti de la 926,24 milioane lei (379 milioane dolari) la 277,87 milioane lei (113 milioane dolari), numarul de actiuni a fost redus de la 370,49 milioane la 111,14 milioane parti sociale, cu pastrarea valorii nominale de 2,50 lei per actiune.

Actionarii companiei sunt INQUAM SA cu sediul in Insulele Virgine ale Marii Britanii care detine 111,14 milioane actiuni, Radiocomunicatii SA Bucuresti cu o actiune si Alina Anca Balaciu cu o actiune. INQUAM este un joint-venture intre Qualcomm, compania americana de echipamente de telecomunicatii ce detine patentul pentru tehnologia CDMA - folosita si in prezent de Zapp - si Omnia, un fond de investitii britanic specializat in telefonie mobila, controlat in proportie de 46,5%, de compania Saudi Oger din Orientul Mijociu.

Operatorul roman de telefonie Telemobil (Zapp) a decis la inceputul lunii septembrie stoparea temporara a procesului de emitere de obligatiuni, dupa ce in aprilie actionarii companiei au decis emiterea de obligatiuni in valoare de 125 milioane dolari, proiect care avea ca scop principal accelerarea cresterii companiei, extinderea retelei si lansarea unor noi servicii.

"Avand in vedere conditiile actuale pe care le prezinta piata globala de credite si in acelasi timp necesitatea companiei de a merge mai departe cu planurile sale de investitii, am considerat ca este mai bine sa evaluam alte surse de finantare, in loc sa asteptam o imbunatatire a pietei financiare", a declarat la inceputul lunii septembrie directorul executiv Telemobil Piermario Di Pietro.