Hitachi, care a fost unul dintre pionierii industriei PC-urilor acum trei decenii, nu si-a mai innoit in acest an gama de computere Prius si va inceta fabricarea lor, a declarat Keisaku Shibatani, purtator de cuvant al companiei. Hitachi va reduce productia de PC-uri a fabricii din Toyokawa, in centrul Japoniei, in favoarea computerelor-servere pentru afaceri.

"Vrem sa dezvoltam computere noi pentru industria media, care devine din ce in ce mai digitalizata", a spus pentru Reuters, purtatorul de cuvant al Hitachi

Compania, care produce de la reactoare nucleare la masini de spalat, intentioneaza sa isi redirectioneze resursele catre combaterea efectelor scaderii preturilor si cresterii costurilor de productie, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Hitachi s-a aflat pe locul opt pe piata de PC-uri japoneza cu o cota de 4,5% si vanzari de 580.000 de unitati livrate in anul financiar care s-a incheiat in martie, situandu-se in urma companiilor NEC, Fujitsu, Dell si Toshiba, potrivit unui sondaj al institutului de cercetare MM.

Compania, care intentioneaza sa se concentreze pe domeniile cu potential de dezvoltare, a vandut in aprilie actiunile detinute la Japan Servo Co producatorului de motoare Nidec Corp. Hitachi intentioneaza sa vanda unui investotor strategic actiunile pentru divizia de productie de hard disk-uri, aflata in pierdere, potrivit Reuters.