Comisia a precizat intr-un comunicat ca "s-a asigurat de cooperarea Microsoft in ceea ce priveste respectarea obligatiilor consemnate in decizia Comisiei Europene din 2004".

Conform acestui anunt, ce reprezinta o victorie majora pentru Uniunea Europeana, Microsoft va oferi programatorilor de aplicatii gratuite informatiile necesare pentru ca programele acestora sa opereze fara conflicte cu sistemul de operare produs de grupul american, destinat calculatoarelor personale.

Microsoft a renuntat, conform comunicatului emis de Comisie, la redeventele ridicate pentru informatiile legate de interoperabilitate, asupra carora insistase pana de curand, potrivit NewsIn.

In martie 2004, Comisia Europeana a impus companiei o amenda record de 497 de milioane de euro ( 674 milioane de dolari) si i-a ordonat sa-si schimbe practicile de piata, in urma concluziei oficiale ca Microsoft nu a comunicat informatii necesare competitiei loiale altor firme producatoare de aplicatii pentru servere destinate afacerilor mici.