"Chiar daca la inceputul anului estimam o crestere a afacerilor cu 25%, dupa primul semestru am observat ca tinta noastra poate urca, iar acum asteptam o crestere de aproximativ 50% a cifrei de afaceri", a declarat directorul FSC Romania, Dragos Nicolaescu.

Potrivit datelor companiei, Fujitsu a vandut in perioada 1 aprilie - 30 septembrie peste 12.000 de laptopuri, in crestere cu 109% fata de perioada similara a anului precedent. Dintre acestea, 9.821 de laptopuri au fost vandute persoanelor fizice, iar 2.522 catre firme.

Legat de mutarea unitatii de productie a Fujitsu Siemens Computers din Germania in Romania in 2010, Nicolaescu a spus ca exista sanse reale in acest sens. "Exista posibilitatea ca in 2010 unitatea de productie de PC-uri din Germania sa fie mutata in Romania sau in Ucraina. Va exista un consultant care se va ocupa de realizarea unui plan de fezabilitate pentru a stabili unde ar putea fi amplasata unitatea de productie. In Romania mana de lucru pe acest segment exista, insa singura problema ar fi transportul. Daca vom avea suficienti kilometri de autostrada, atunci exista sanse reale ca aceasta unitate de productie sa fie mutata in Romania", a adaugat directorul Fujitsu Siemens Computers in Romania.

Directorul executiv al Fujitsu Siemens, Bernd Bischoff, declara in august pentru presa germana ca intentioneaza sa mute productia de PC-uri din Germania, in tari cu mana de lucru mai ieftina din Estul Europei, cum ar fi Romania sau Ucraina, insa nu mai devreme de 2010.