Romania ocupa penultimul loc in UE, la Internet Broadband Cea mai mare rata de utilizare a internetului in banda larga a fost atinsa in Danemarca (37,2%) si Olanda (33,1%), Romania si Bulgaria situandu-se pe ultimele locuri cu 6,6% si respectiv 5,7% din populatie, conform unui raport publicat de Comisia Europeana luni.

"Accesul la internetul in banda larga a ajuns in Uniunea Europeana la 90 de milioane de linii, atingand o crestere de 28,7% din iulie 2006 in iulie 2007 in cele 25 de state membre mai vechi, excluzand Romania si Bulgaria. Insa Uniunea ar trebui sa adopte masuri pentru cresterea competitiei si sa acorde atentie statelor aflate la finalul clasamentului", a declarat Comisarul UE pentru Telecomunicatii,Viviane Reding, potrivit Reuters, citat de NewsIn.

Cresterea disponibilitatii conexiunii in banda larga este vazuta de comisarul european ca un pas cheie in impulsionarea cresterii economice prin suportul acordat micilor afaceri.

"Este inacceptabil ca diferenta dintre cei mai puternici si cei mai slabi furnizori se afla in crestere. Europa trebuie sa actioneze pentru pentru a-si pune in ordine capacitatea de conexiune in banda larga", a declarat comisarul european pentru telecomunicatii