Daca vestile despre scumpirile de toamna - la gaze, energie, alimente sau credite - v-au coplesit, va sfatuim ca cel putin televizorul sa nu-l inchdeti - pentru ca acesta, in schimb, s-a ieftinit. Cu o singura conditie: sa alegeti sa utilizati un serviciu de televiziune digitala prin satelit. Aproape toti operatorii care ofera astfel de servicii si-au rearanjat tarifele dar, din fericire, in jos. ultimul anunt de acest gen a venit de la Focus Sat, o companie UPC. Toate pachetele de programe din grila - peste 75 - pot fi
acum urmarite cu 40 de lei pe luna (cu tot cu TVA), daca se achizitioneaza cartela Focus Sat Total. Este vorba practic de o reducere cu 33%. De asemenea, cartelele de activare a serviciului si cartelele de reincarcare a Pachetului Familia (cu 66 de programe generale) sau a Pachetului Cinema (HBO ± Cinemax) au preturi reduse cu 25%.
Mentionam ca este vorba despre singurul operator de televiziune digitala prin satelit care are un sistem de plata flexibil, prin cartele preplatite, consumatorul avand posibilitatea de a-si alege perioada de timp pentru care sa plateasca (o luna, 3 luni, 6 luni sau 12 luni), cu posibilitate de prelungire a perioadei de vizionare atunci cand doreste.