Televizoarele cu ecran plat au devenit atat de accesibile, incat nu mai sunt produse doar pentru cei care cumpara cu banii jos ultimele tehnologii: ele pot fi achizitionate de majoritatea cumparatorilor, mai ales in rate.
Pentru a-i face pe cumparatori sa scoata un ban in plus din buzunare, marii producatori includ in noua gama de televizoare o serie de tehnologii menite de fapt sa usureze activitatea proprietarului. Unii pun hard-disc pentru ca utilizatorul sa poata salva mai usor emisiuni TV, meciuri, filme, pe care vrea apoi sa le revada. Altii pun DVD-player, pentru ca filmele sa se vada mai bine fara alte produse suplimentare. In fine, Sony si alti producatori includ un PC intreg in televizor, dupa moda lansata de Apple cu monitorul plat care contine si calculatorul MacIntosh.

Batalie pe sufragerie
Concurenta dintre computer, pe de o parte, si televizorul inteligent, in care intra si consolele de joc, pe de alta parte, continua sa fie extrem de puternica. Fiecare vrea sa fie sigur de locul sau in sufrageria viitorului. Se pare insa ca televizorul vrea sa faca un pas inainte, practic „inghitind“ calculatorul, care altfel reuseste sa fie un element vital pentru divertisment.
PC-ul si-a cucerit greu locul in sufragerie, pentru ca poate sa redea muzica digitala, filmele de pe hard-disc, stie sa prinda radioul pe Internet si poate fi folosit pentru cele mai noi jocuri video. Toate aceste lucruri le poate face si consola de joc, cu mici modificari, iar acum, mai nou, le poate face si televizorul.
Evident, computerul din televizor nu poate avea performantele unui sistem realizat pentru jocuri, iar monitorul unui PC rivalizeaza doar de departe cu televizorul. Insa lupta continua, accentul fiind pus acum pe design si pe experienta placuta a utilizatorului.
Rezolutia ecranelor creste pe masura ce scade pretul echipamentelor, care de la mii de euro au ajuns sa coste cateva sute de euro, iar produsele electronice chinezesti pot fi cumparate deja cu cateva sute de lei.