Tariful de monitorizare pentru anul 2007 a fost stabilit la un procent de 0,171%, pe baza documentelor financiare depuse la autoritatea de reglementare de 2.436 de furnizori de comunicatii electronice si furnizori de servicii postale, din totalul de 2.510 autorizati de ANRCTI, se arata intr-un comunicat al institutiei.

Anul trecut, tariful de monitorizare datorat de furnizori ANRC a fost calculat la un procent de 0,125% din cifra de afaceri sau din veniturile obtinute din activitati de furnizare de retele, servicii de comunicatii electronice si servicii postale.

Dintre furnizorii care au depus documentatia necesara calcularii tarifului de monitorizare, 500 de operatori de comunicatii electronice si 65 de operatori de servicii postale au obligatia de a achita tariful de monitorizare. Valoarea totala a tarifului de monitorizare pentru anul 2007, determinat in functie de cifra de afaceri sau de veniturile obtinute din activitati de furnizare de retele, servicii de comunicatii electronice si servicii postale se ridica la 23,87 milioane lei.

Ceilalti operatori autorizati nu trebuie sa achite tariful de monitorizare pentru ca au inregistrat in anul 2006 o cifra de afaceri sau cu venituri obtinute din activitati de furnizare de retele, servicii de comunicatii electronice si servicii postale sub 100.000 de euro. Cei 74 de operatori care nu au transmis ANRCTI la termen documentatia necesara stabilirii tarifului de monitorizare vor fi sanctionati conform prevederilor legale si li se va impune plata tarifului de monitorizare datorat.