Cel mai mare producator de software din lume a lansat versiunea Windows Vista in luna ianuarie si planuia sa retraga de pe piata sistemul de oeprare precedent, Windows XP, pana la data de 30 ianuarie 2007.

Microsoft a declarat ca a decis sa extinda perioada in care va comercializa versiunea Windows XP pentru a veni in intampinarea cererilor producatorilor de calculatoare care au declarat ca multi clientilor sunt inca interesati sa cumpere versiunea mai veche a sistemului de operare.

Anumiti clienti s-au declarat insa nemultumiti de Windows Vista, din cauza unei lipse de compatibilitate cu programele existente si cu anumite componente. O alta critica pe care clientii au adus-o sistemului Windows Vista, este faptul ca cerintele de capacitate a calculatoarelor mai vechi, sunt mult prea ridicate pentru a permite rularea sistemului.

Microsoft a minimalizat insa aceste critici si a precizat ca Vista a inregistrat cele mai bune vanzari din istoria grupului informatic. La sfarsitul lunii iunie, Microsoft vanduse deja 60 de milioane de licente Windows Vista, informeaza NewsIn.

Grupul din Redmond, Washington a adaugat ca in mod traditional Microsoft pastreaza pe piata vechiul sistem de operare pentru inca doi ani dupa lansarea versiunii noi, insa a decis sa scurteze perioada cu un an, in cazul Windows Vista.