"O cota de piata cu mult mai mica de 95% ar fi un mod cu mult mai bun de a masura succesul. (...) Nu poti trage linie si sa spui ca fix 50% este corect, dar o scadere semnificativa a cotei de piata este ceea ce ne-am dori sa vedem." a declarat Comisarul European pentru Concurenta, Neelie Kroes.

Ea a declarat pentru AFP ca decizia din cazul Microsoft se vrea a fi un avertisment pentru companiile care au pozitie dominanta in sectoarele lor si nu lasa concurenta sa de dezvolte.

"Aceasta decizie constituie un precednt important in ceea ce priveste obligatia companiilor care au pozitie dominanta in sectoarele lor, sa permita concurenta, in special in sectoarele de inalta tehnologie", a mai spus Kroes.

Justitia europeana a confirmat, luni, in mare parte, condamnarea pentru abuz de pozitie dominanta pronuntata in martie 2004 de Comisia Europeana impotriva Microsoft, precum si amenda-record de 497 de milioane de euro aplicata de Bruxelles grupului american.

Microsoft introdusese, la 7 iunie 2004, la Tribunalului de Prima Instanta o actiune pentru anularea acestei decizii a Comisiei sau reducerea substantiala a amenzii care i-a fost aplicata.

Tribunalul de Prima Instanta al Curtii Europene de Justitie a respins luni toate punctele apelului grupului Microsoft, cu exceptia celui referitor la decizia Comisiei Europene privind crearea unui organ de monitorizare privind implementarea masurilor decise de Bruxelles impotriva grupului american.