De la 15 septembrie oricine putea posta o oferta de cumparare a "Belgiei, regat cu trei regiuni". Vanzatorul este un fost jurnalist, Gerrit Six. Pretul de plecare era un euro, dar dupa 26 de oferte suma ajunsese la zece milioane de euro, informeaza NewsIn.

Potrivit anuntului, Belgia putea fi cumparata intr-un singur bloc, cu toate ca eventualul cumparator era sfatuit sa nu faca acest lucru. Cele trei regiuni ale tarii - Flandra, Bruxelles si Wallonia - puteau de asemenea fi cumparate separat, dar "trebuie sa se aiba in vedere datoria de stat de 300 milioane de euro ce trebuie repartizata", explica jurnalistul, cu umor.

Six spera sa atraga atentia, postand aceasta oferta. "Si a mers. Sunt in toate ziarele. 'Le Monde' alearga dupa mine pentru a ma intervieva", a declarat el.

Potrivit purtatorului de cuvant al eBay, nu este prima data cand Belgia este scoasa la vanzare pe internet. "Insa atunci anuntul nu fusese postat de un belgian si nu era atat de amuzant. Acesta nu este provocator, este subtil", a declarat Burin.

Acest amuzant intervine in conditiile in care Belgia trece printr-o accentuata criza politica.