De altfel, cu doar cateva zile inainte, The Times a scris ca Apple a pus bazele unei colaborari cu operatorul britanic O2, pentru a pune la dispozitia publicului din aceasta tara handset-ul iPhone. Este, de altfel, singurul operator care a acceptat deocamdata conditiile impuse de
compania americana - de a ceda o parte din veniturile obtinute din distribuirea iPhone-ului. Vodafone inca nu s-a declarat de acord cu asa ceva, avand in vedere faptul ca pana acum nici un producator nu a emis astfel de pretentii, chiar daca este unul de succes - cum ar fi Nokia sau Samsung. Cu toate acestea, Peter Erskine, directorul executiv al O2, a afirmat ca impartirea profiturilor impusa de Apple este acceptata de operator, cata vreme popularul produs este disponibil pe piata locala, el descriind telefonul produs de Apple drept "un terminal iconic cu feature-uri unice, care a atras un numar urias de cumparatori in SUA". In plus, in acest mod, O2 ar avea asigurata exclusivitatea in cazul acestui terminal, in Marea Britanie.
Totusi, intelegerea dintre companii nu a fost facuta oficiala, Erskine confirmand ca Apple nu a anuntat inca partenerul sau din regat. De asemenea, este de asteptat ca Apple sa isi prezinte partenerii europeni in cadrul show-ului Mac Expo de la Paris, la sfarsitul acestei luni.
Cu toate acestea, analistii considera ca iPhone-ul va avea mai multe obstacole de trecut in Europa, dupa lansare, avand in vedere faptul ca va intra pe o piata dominata de companii deja consacrate in cea mai competitiva perioada a anului, sarbatorile de iarna.