Pasiunea pe care o manifesta consumatorii pentru televizoarele cu ecrane LCD si boom-ul economic inregistrat de acestea nu-i puteau lasa indiferenti pe producatorii traditionali de calculatoare. Ba chiar a constituit un model de inspiratie pentru ei, in efortul de cautare a unor solutii de revitalizare a desktop-urilor.

Si au gasit: noile desktop-uri arata la fel ca orice televizor LCD, dar, in plus, incorporeaza functii si performante pe care acum cativa ani nu le aveau decat maineframe-urile. Primii
care au acces la aceasta "impachetare de exceptie" sunt "indragostitii" de calculatoare Mac, care au un motiv de bucurie, deoarece pe piata romaneasca au ajuns, saptamana trecuta, modelele iMac "all-in-one" cu ecran de 20 inch si, respectiv, 24 de inch. Destinate in principiu celor care ruleaza aplicatii complexe, noile iMac incorporeaza cele mai recente procesoare Intel Core 2 Duo, ce ruleaza cu frecvente de pana la 2,4 GHz, iar cine are nevoie de mai multa memorie o poate extinde cu inca 3GB DDR2 SDRAM, pentru ca statia de lucru suporta pana la 4GB memorie. Tot la capitolul caracteristici tehnice mai notam placile grafice ATI din gama Radeon. In ceea ce priveste spatiul de stocare oferit, utilizatorii vor avea la dispozitie 1TB, adica 1000GB, ceea ce este mai mult decat suficient pentru stocarea documentelor de serviciu, cat si pentru cele personale (filme, muzica, imagini). Pe langa fiabilitatea acestei statii de lucru, trebuie luat in calcul si faptul ca nu veti avea nevoie de foarte mult spatiu. Datorita conceptului "all-in-one", ecranul si componentele hard sunt stocate in aceeasi carcasa, realizata in intregime din aluminiu si foarte subtire.