In cadrul evenimentului care a avut loc miercuri seara la San Francisco, CEO-ul Apple, Steve Jobs, a "socat" audienta timp de trei ore, in cursul carora a enumerat foarte
multe noutati pe care compania le ofera clientilor sai americani, europeni, japonezi si australieni incepand chiar din momentul anuntului.
Astfel, intreaga gama iPod a fost reimprospatata, atat din punct de vedere al design-ului, cat si in ceea ce priveste functiile si specificatiile tehnice. "Astazi o sa reimprospatam fiecare produs si le vom alinia pe toate la aceleasi standarde", a pus Jobs la inceputul prezentarii sale. Acesta a trecut foarte rapid peste dispozitivele iPod Shuffle, despre care a spus ca au fost imbracate in niste "culori noi si foarte vii", mergand drept catre una dintre principalele atractii ale zilei: iPod Nano. Desi va fi in continuare disponibil numai in variantele cu 4GB si 8GB memorie, look-ul acestora este total schimbat, pornind de la forma - mai "scund", dar mai mare in latime, si pana la ecranul mult mai generos decat cel din vechea gama - 2 inch diagonala si cu o rezolutie de 320 x 240 pixeli. Cu o carcasa total realizata din metal, noul Nano poate reda si clipuri video si vine cu doua jocuri incorporate - Vortex si Sudoku. Bateria este mult mai rezistenta, in urma unei incarcari totale utilizatorul putand asculta muzica timp de 24 de ore sau viziona videoclipuri timp de 5 ore.