Murdoch contraataca YouTube cu Hulu Concurentul YouTube va purta numele Hulu, cele doua organizatii media declarand ca isi doreau un nume cat mai amuzant si sonor care sa cucereasca din prima vizitatorii. Site-ul va pune la dispozitia acestora episoade complete a popularelor emisiuni de televiziune preluate de pe NBC si reteaua Fox a News Corp, cel mai cunoscut fiind serialul longeviv The Simpsons.

Proiectul unui site video care va rivaliza cu YouTube a fost anuntat inca din luna martie, cunoscut mass-mediei ca fiind noul “YouTube killer”. Cei doi rivali, News Corp si NBC, au purtat un lung razboi litigios impotriva detinatorului YouTube, Google, pentru a a preveni aparitia neautorizata a clipurilor din emisiunile proprii pe site-ul video.

Desi bloggerii au cautat semnificatii ascunse denumirii Hulu, oficialii viitorului site au mizat pe sonoritatea numelui, care stabileste interactiunea imediata cu utilizatorii Internet. “Hulu este scurt, usor de pronuntat si foarte ritmat”, a declarat presedintele noului site video, Jason Kilar.