Acer iese la shopping pentru a deveni numarul trei mondial Acer a anuntat ca va plati 1,90 dolari pentru fiecare actiune a Gateway, cu 57% peste pretul actiunilor companiei de la inchiderea sedintei bursiere de vineri. Acer a precizat ca fuziunea ar crea o compania cu vanzari de peste 15 miliarde dolari si o productie de 20 de milioane de calculatoare pe an. Acer a adaugat ca va pastra marca Gateway in Statele Unite.

"Achizitia Gateway si puterea acestei marci completeaza afacerea globala a Acer prin intarirea prezentei in SUA", a declarat presedintele Acer, J.T. Wang, citat de Reuters. Acesta a completat ca preluarea va consolida prezenta Acer in Europa si Asia, precum si pozitia a treia printre producatorii de calculatoare la nivel global, dupa vanzari. Actiunile Acer au incheiat sedinta in scadere cu 1,85%, la nivelul de 63,60 dolari taiwanezi (1,9 dolari americani) pe actiune, inainte de publicarea anuntului despre fuziune.

Compania a anuntat, cu mai multe luni in urma, ca poarta negocieri pentru o achizitie, insa a refuzat sa numeasca tinta preluarii. Acordul ar ajuta Acer sa-si dubleze cota de piata in Statele Unite, combinand cota de 5,2% pe care o are deja cu partea de 5,6% pe care Gateway o detine din piata americana, potrivit datelor statistice pentru al doilea trimestru, cuatificate de IDC.