"Au inceput sa apara multi clienti noi in afacere, ceea ce va determina o crestere uriasa a pietei. Ne asteptam ca piata sa se extinda cu aproximativ 50% in urmatorii patru ani", a declarat directorul executiv al Ubisoft, Yves Guillemot, cu ocazia unei conventii pe tema jocurilor video, desfasurata la Leipzig. Guillemot a spus ca perioada urmatoare va fi una prielnica pentru producatorii de jocuri video.
Electronic Arts, cea mai mare companie de jocuri video din lume, a emis prognoze similare, considerand ca din ce in ce mai multi oameni vor folosi consolele, calculatoarele, telefoanele mobile sau internetul pentru jocuri video. "In luma exista 150 de milioane de oameni care folosesc jocurile video, insa si alte doua miliarde care sunt gata sa se joace", a declarat directorul de la EA din Germania, Thomas Zeitner.

Dupa succesul consolelor precum Wii, de la Nintendo, asa-numitele jocuri ocazionale, care au drept tinte familiile, jucatorii mai in varsta sau femeile au devenit noul segment de interes al industriei. Ubisoft, companie cunoscuta pentru jocurile cu teme militare, a anuntat, miercuri, un nou titlu in gama jocurilor "pentru toti", Cranium Kabookii, facut pentru consola Wii si care ar trebui sa fie lansat in decembrie, potrivit NewsIn.