Toti operatorii de telefonie mobila din UE au redus tarifele de roaming In Romania, Orange va activa noile tarife de roaming incepand cu 25 august, Vodafone le va activa din 29 august iar Cosmote din 30 august, potrivit site-ului Comisiei Europene.

In ceea ce priveste serviciul de roaming al Zapp, pozitia oficiala a Comisiei Europene este ca serviciile de roaming oferite de Zapp nu se supun reglementarilor, din cauza ca Zapp foloseste o solutie "call back" furnizata de un operator de telecomunicatii din afara Uniunii Europene. Solutia de "call back" folosita de Zapp foloseste serviciile unui partener din Israel.

"Am luat act cu satisfactie ca toti operatorii de telefonie mobila se incadreaza acum in limitele legii. Dar aceasta nu inseamna ca lucrul s-a incheiat. Comisia va analiza, impreuna cu autoritatile nationale de reglementare, calitatea, transparenta si usurinta accesului la noile oferte de roaming", a declarat Viviane Reding, mentionand ca acest rezultat se datoreaza presiunii constante exercitate de UE.