Reteaua MTV va investi in acest parteneriat 230 de milioane de dolari in urmatorii cinci ani. Magazinul online de muzica al MTV, Urge se va uni cu cel detinut de Real Networks, Rhapsody si va forma Rhapsody America. Reprezentantii celor trei companii nu au facut publica data la care va fi lansat noul magazin online de muzica, informeaza NewsIn.

Parteneriatul reprezinta o tentativa de a recupera din cota de piata pe care o detine compania Apple, a carei combinatie intre serviciile iTunes si dispozitivul digital iPod au fost foarte greu de combatut, comenteaza Reuters.

Reteaua de televiziune MTV face parte din Viacom, unul dintre cele mai mari conglomerate media internationale, care mai include, printre altele, retelele de televiziune Nickelodeon si BET si studiourile de productie si distributie de filme Paramount Pictures si DreamWorks.

Platforma iTunes este o interfata digitala de muzica creata de compania Apple, una dintre cele mai mari corporatii americane care produc si vand produse electronice, hardware si software.