Operatorul American Airlines a dat in judecata Google pe motiv ca marca si numele companiei care apar in acele “sponsored ads” (publicitate si link-uri sponsorizate) in timpul cautarii online cu Google sunt utilizate necorespunzator si de alte companii, potrivit publicatiei americane Dallas Business Journal.

Google, dat in judecata de American Airlines In centrul disputei este vizat gigantul Google, care a permis in mod deliberat altor companii sa cumpere dreptul de a utiliza marca American Airlines in cadrul motorului de cautare online, au declarat oficialii companiei cu sediul in Fort Worth, Texas.

Acuzatiile au fost deja prezentate organelor de justitie din Texas, conform declaratiilor purtatorului de cuvant al American Airlines, Billy Sanez. Compania pretinde ca Google vinde domenii ca AAdvantage si AA.com altor companii, obtinand profit in urma acestei tranzactii ilegale. Practic, daca cineva cauta pe Google aceste domenii sau cuvinte asemanatoare care sunt relationate cu acestea, rezultatele cautarii vor afisa si reclamele sponsorizate care nu sunt conectate cu American Airlines.