HP lanseaza printarea documentelor de pe telefonul mobil Serviciul a aparut ca rezultat al discutiei in care s-au urmarit beneficiile pe care le-ar putea avea compania specializata in computere si printare de pe urma introducerii pe piata a smartphone-urilor ca Apple iPhone, a declarat Patrick Scaglia, director al HP pentru divizia de Internet si tehnologii IT.

Ideea care a stat la baza lansarii serviciului este, in principal, facilitarea obtinerii documentelor fizice pentru turisti de pe calculator si imprimanta, pentru ca acestia sa poata lua documentele si sa le utilizeze doar cu ajutorul telefonului mobil si al accesului local la o imprimanta.

Practic, utilizatorii trebuie mai intai sa “printeze” documentele catre un server HP conectat la Internet. Sistemul le transmite un cod de document direct pe telefonul mobil, facand posibila primirea si printarea documentului indifferent de locatie.

Mai tarziu, folosind serviciul SMS prin care s-a primit codul , documentul se va recupera introducand numarul de telefon al posesorului mobilului si un cod afisat pe site-ul Cloudprint. Documentele se pot vizualiza in format PDF, gata de printat la orice imprimanta din apropierea utilizatorului.