Yahoo bate Google la multumirea utilizatorilor “Mai important decat suprematia portalului Yahoo in fata Google este tendinta conform careia punctele lor se deplaseaza in directii opuse”, a spus Larry Freed, presedinte si CEO al companiei Fore See Results. “Am putea vedea o adevarata rotatie pentru Yahoo in anul urmator”, a adaugat acesta.

Yahoo a obtinut anul acesta 79 de puncte, mai mult cu trei puncte fata de anul trecut. Google continua sa isi nemultumeasca utilizatorii, obtinand doar 78 de puncte, dupa ce anul trecut inregistra 81 de puncte si din 2003 se afla in stagnare la valoarea 82.

Ask.com si MSN sunt la egalitate in functie de ACSI cu 75 de puncte, insa Ask.com a inregistrat o crestere de patru puncte, in timp ce MSN a castigat doar un punct in ultimul an. AOL este pe pozitia a cincea inregistrand un declin puternic de la 74 de puncte in anul 2006, pana la 67 in anul in curs.

Performantele din trecut nu reprezinta un indicator al valorilor viitoare, noteaza eMarketer, dar indexul de anul acesta arata ca Google nu reprezinta singurul motor de cautare pentru utilizatori.