Sportul romanesc ridica miza in .ro ProSport.ro s-a relansat ieri, intr-o versiune grafica mai degajata, dar cu mai multa informatie la prima mana. Noul site ofera un acces mai rapid la continut, iar functiile multimedia sunt mult mai usor de accesat.

Editia online a ziarului sportiv editat de Ringier se afla pe locul doi in clasamentul realizat de Trafic.ro la categoría Stiri/Massmedia si se regaseste in primele trei site-uri in clasamentul general. Media anului 2007 este de 26.756.141 de afisari/luna si 2.144.357 de vizitatori/luna.

Relansarea prosport.ro isi propune tocmai animarea acestor cifre. "Urmarim, evident, sa crestem numarul de vizitatori si accesari ale www.prosport.ro, oferind un site cu un design modern, structura intuitiva, mai usor de navigat”, ne-a declarat Georgeta Coman, Marketing Director al B&S Newspaper Division, din cadrul Ringier Romania. Noul prosport.ro mizeaza pe articole mai usor de citit si stiri de ultima ora ce tin utilizatorul informat, prin bloguri profesioniste si sondaje ce aduc in prim plan opiniile cititorilor.

Publicul ProSport este format preponderent din barbati, cu varste intre 14 si 44 de ani, studii medii si superioare, care traiesc in orase cu peste 200.000 de locuitori. Pentru acesti utilizatori, prosport.ro aduce un design adaptat web 2.0., realizat in urma studierii comportamentului consumatorilor, cu accent pe RSS si blogging.

La conceperea noului site au participat 648 Group, pe partea de consultanta si design, si RUN Data Systems, pe partea de dezvoltare web. Partea de administrare este si va fi facuta de departamentul web al ProSport, a declarat Georgeta Coman.

Un alt site de sport care s-a relansat de curand este liderul GSP.ro, varianta online a cotidianului Gazeta Sporturilor. Relansarea Gazetei online a avut loc la inceputul lunii aprilie, in cadrul unui proiect de peste 10.000 de euro. De atunci, gsp.ro s-a aflat intr-o evolutie constanta, inmultindu-si numarul de utilizatori.